ŞU ÇILGIN TÜRKLER

ŞU ÇILGIN TÜRKLER (BİLGİ 007)

0,00
Para Puan : 0
Toplam Stok Adedi : 0
Barkod : 9789752201279

Şu Çılgın Türkler Kitap Açıklaması

 

Şu Çılgın Türkler

Yazar Turgut Özakman sırtına çantasını yüklenip Kurtuluş Mücadelesi verilen yerleri karış karış gezdi. Gittiği yerlerde büyük bir emekle tek tek bilgi ve belgeleri topladı. Nihayetinde ise etkisi yıllarca devam edecek Şu Çılgın Türkler adlı belgesel roman türündeki eserini ortaya koydu. Mücadele yıllarının sokaklarını ve cephelerini, o günlerin ruhunu yaşayarak gezinme sırası şimdi de sizde!

Şu Çılgın Türkler, Türk milletinin bağımsızlığı uğruna neleri göze aldığını ve ne zorluklardan geçtiğini bir kez daha okuyucuya anlatıyor. Bunları anlatırken de yeri geliyor gözyaşlarına boğuyor, yeri geliyor göğüsleri kıvançla dolduruyor… Her bir satırı tüylerinizi diken diken edecek bu muhteşem yapıtı elinizden bırakamayacaksınız!

Azmin ve Zaferin Gerçek Öyküsü!

Şu Çılgın Türkler, 1921-1922 yıllarındaki Kurtuluş Mücadelesi’ni konu ediniyor. Kitap, savaş öncesinde, 1914 ve 1920 yılları arasındaki süreçte yaşanan tarihi olayları özetleyen bir giriş ile başlıyor. Ardından Kurtuluş Savaşı yılları ile devam eden roman, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bursa’da öğretmenlere yaptığı konuşma ile son buluyor. Yazar bu kitapta söz konusu yıllarda hem sivil halkın durumunu hem de askeri cephede yaşananları gözler önüne seriyor. Romana konu edilen tüm detaylar kaynaklara dayandırıldığından birebir gerçeği yansıtıyor ve kitabın bir bölümünde bu kaynaklar ile belgeler de okuyucuya sunuluyor.

Olay örgüsü içerisinde isimli isimsiz pek çok kahramana da yer veriliyor. Bu kahramanlar bazen cepheye yardım götüren kadınlar oluyor, bazen yarasına aldırmadan savaşa devam eden gencecik askerler, bazen de onurlu bir komutan… Ders niteliğindeki bu kitap ile Kurtuluş Mücadelesi yıllarının herkes tarafından bilinen güçlükleri ve kahramanlarının yanı sıra, hiç bilinmeyen detaylar da açığa çıkarılıyor. Şu Çılgın Türkler ile sonunu bildiğiniz halde soluksuz okuyacağınız bir roman sizleri bekliyor.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR