ÇİKOLATALI MASALLAR

ÇİKOLATALI MASALLAR (TİMAŞ757)

0,00
Para Puan : 0
Toplam Stok Adedi : 0
Barkod : 9789752636231

Yazar  : Nehir Aydın Gökduman

Sayfa Sayısı : 400

 

 

Çikolatalı Masallar, çok sevilen Masal Hazinesi serimizin bir kitabı. Doğu ve Batı anlatılarından, Anadolu'da dilden dile aktarılan masallardan, modern metinlerden derlenerek, çocukların seveceği tatlı bir dille kaleme alınan Çikolatalı Masallar, umuyoruz ki okurlardan hak ettiği ilgiyi görecek. İşte çocuk ve aile psikolojisi konusundaki uzman görüşleriyle ekranlardan, yazılı basından ve kitaplarından yakinen tanıdığınız danışman psikolog Yasemin Yalçın Aktosun'un Çikolatalı Masallar için söyledikleri:

"Öncelikle şunu söylemek isterim; bu masalları okurken inanılmaz keyif aldım. Çikolatalı Masallar'ı, gerek annelik rolümle ve gerekse psikologluk rolümle değerlendirdiğimde başarılı bulduğum pek çok yönü oldu.

Çocuklar ebeveynleri ve diğer sevdikleri yetişkinlerle kitap okumaktan büyük bir haz duyarlar. Fakat buradaki ince sır şudur; çocuk bu beraberlikten yetişkinin de haz almasını bekler. Ben bu eserdeki bütün masalları bir yetişkinin de hiç sıkılmadan okuyabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla masalı zevk alarak okuyan yetişkin ile çocuk arasında güzel bir sinerji oluşacaktır.

Bunun dışında eserdeki her bir masalın ayrı bir mesaj vermesi, neden-sonuç ilişkisi ile olayların aktarılmış olması çocuğa kazandırılmak istenen toplumsal ve ahlakî öğretilerin çocuk tarafından içselleştirilmesini kolaylaştıracaktır.

Kitabın en güzel taraflarından biri de içinde hem gerçek yaşamda karşılaşılabilecek olayları konu alan masalların -ki bu çocuğun hikâyedeki kahramanı daha hızlı modellemesini ve verilmek istenen mesajı doğrudan almasını sağlar- hem de fabl tarzındaki masalların yer alması. Bu da hayal dünyasına doğrudan hitap edeceğinden çocuğu masalın keyifli dünyasına çekecektir.

Kitapta son derece zengin ve başarılı şekilde kullanıldığını gördüğüm tasvirler de çocuğun masalı görüyormuşçasına dinlemesine imkân sağlayacak böylece çocuk, detayları da rahatlıkla algılayabilecektir.

Bütün bu nedenlerden dolayı bu eserin çocuğun sosyal, bilişsel, ve duygusal gelişimine ve eğitimine çok ciddi katkılarının olacağını düşünüyor, çikolata tadındaki masallardan dolayı esere emeği geçenleri yürekten tebrik ediyorum."

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR