FAZİLETLERİYLE GÜN VE GECELER KARTON KAPAK Sepetten Gelsin
FAZİLETLERİYLE GÜN VE GECELER KARTON KAPAK Sepetten Gelsin

FAZİLETLERİYLE GÜN VE GECELER KARTON KAPAK (YASİN 154)

0,00
Para Puan : 0
Toplam Stok Adedi : 0
Barkod : 9789944356695

 FAZİLETLERİYE GÜN ve GECELER - YASİN YAYINEVİ 

Gün, gece ve ayların faziletleri, yapılacak ibadetler Allahü Teala, mümin kullarını affetmek için sebep olarak aylar, günler, geceler, saatler yaratmıştır. Allahü Teala, bazı günleri bazı günlerden üstün ve faziletli kılmış. Bazı geceleri bazı gecelerden daha değerli yaratmıştır. Bütün bu hikmet, incelik ve gizli durumları biz kullarının menfaatlenmeleri için yapmıştır. Bütün zamanlar haddi zatında eşitse de, bazı dilimlerinde, bereketli işler gerçekleşmesiyle, o mevsimler diğer zaman dilimlerine büyüklük kazanırlar.

Misal olarak:

1. Cuma günü, Âdem (Aleyhisselâm) yaratılışı, cennete girdirilişi ve kıyametin kopması gibi önemli olaylar bu günde olduğundan, diğerlerine göre üstün bir şeref ve keramet kazanmıştır.

2. Pazartesi günü, Resulullah (S. A. V. ))in doğum ve Kur'ân'ın kendisine indiriliş günü olduğundan, diğer günlerden üstün oluştur ki, Resulullah (S. A. V. ) bu iki nimete şükür için o günü oruçlu geçirdiğini beyan etmiştir.

Mübarek Gün Ve Gecelerde ibadetin Fazileti Hakkında Zikredilen Hadisi Şerifler: Resuiullah (S. A. V. ) buyurdu ki: "Şüphesiz Rabbinizin yarattığı dünya günlerinde rahmet esintileri vardır. Mutlaka bunlara kucak açarak faydalanınız. Bu esintiler size de isabet etsin. Kendisine bu esintilerden isabet edenler hayatları boyunca bir daha delalete düşmezler"*

 

Yayınevi     :Yasin Yayınları

Yazar         :M.İsmail Fındıklı

ISBN          :9789944356695

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR